Hundarna


Suhlegan Rheta “Tindra”

Tindra är vår senaste förmåga som vi tror mycket på.


Steggkjerret´s Nova

 

 

 

 

Nova flyttade in hos oss sommaren 2015. Nova är en  jakthund med stor motor,  i sök sprudlar hon av glädje. Hon är balanserad i fågelsituationer och en duktig viltfinnare.

 


Bretoner som inte bor eller finns med oss längre
  • TE Fixa

Fixa var en arbetsmaskin som var helt underbar på skogsfågeljakt, hennes sök var optimalt med högt tryck och intensitet. Hon sköte fågel på ett galant sätt. Det var en hund som gav fågel i säcken! Hon har haft två kullar, vilka båda har gett duktiga avkommor. Fixa lämnade oss vårvintern 2018 för ny äventyr bland tjädrar och orrar i de sälla jaktmarkerna.

 

  • Suhlegan Sun Run Codee
Codee kom till oss 2003. Redan tidigt insåg vi att detta var ett ämne utöver det vanliga. Det som utmärkte Codee var hans höga jaktlust och viltfinnarförmåga. 2006 blev han vinnare av Scandinavian Breton Championship. Codee hade en mkt bra mentalitet. Han är använd i avel i Norge och i kombination med vår egen Fixa samt en annan tik i Sverige, det har blivit duktiga hundar efter honom. I kullen i Norge fick flera 1:a på jaktprov, kullen med Fixa visade sig vara riktigt duktiga viltfinnare, tiken Fiffi har fått 1 ökl och 2skl (vinnarklass). Sedan sommaren 2016 finns han inte med oss längre.

 

 

  • Red Garlic Vanilla

Talangen R.G vanilla fick D höft och flyttade till Kristinas syster, där hon nu är en uppskattad familjemedlem och toppenduktig jakthund med fantastisk stil i fågelarbeten.

  • Red Garlic Xante

Vi tog Xante vid 3 års ålder, hon har många fina kvalitér, men tyvärr är hennes ståndegenskaper inte tillräckligt bra. Hon fick flytta till  en härlig familj och är numera en sällskapshund.