Hundarna

Snöfjällets Black Brownie ”Bea”
Vår yngsta förmåga som är efter Nova och Rizzo. Hon har utvecklats bra under hösten 2022 och lyckats bra både på jakt och jaktprov under vintern 2023.

Snöfjällets Destiny Huntress ”Siri”
Siri är efter vår fina tik Suhlegan Rheta och hanen Gribskoven Sleipner. Hon är lättdresserad, följsam med härlig stil och fart. Dessutom är hon en mycket duktig viltfinnare.
Steggkjerret´s Nova
Breton Nova flyttade in hos oss sommaren 2015. Nova är en  Breton med stor motor,  i sök sprudlar hon av glädje. Hon är balanserad i fågelsituationer och en duktig viltfinnare. Nova är efter välkända linjer i Norge med många släktingar som är välmeriterade på jaktprov.
Nova har tre valpkullar, dessa har visat sig bli duktiga jakthundar med fin mentalitet.

Bretoner som inte bor eller finns med oss längre

  • Suhlegan Rheta ”Tindra”

Duktig sökare som behandlar fågel på ett utmärkt sätt. Tindra kom till oss i augusti 2017. Ett rent impulsköp, det var ett återbud hos uppfödaren vid 8 veckor och vi kunde inte motstå frestelsen… verkligen inget vi ångrar. Tindra är efter amerikanska topphunden Touch of Bourbon Little Chug som har gjort stort avtryck på amerikanska jaktprov (gå in på fieldtrialdatabasefieldtrialdatabase sen in på American Brittany Club, Inc och sök på Chugs hela namn). Chug är Amerikansk Fieldchampion och vinnare av International Shooting Dog Championship. Tindra har mycket bra höfter (HD A) med högt HQ. Tindra bor sedan sommaren 2022 hos en familj i Kiruna, de stortrivs tillsammans och jakten går bra.

Tindra
  • TE Fixa

Fixa var en arbetsmaskin som var helt underbar på skogsfågeljakt, hennes sök var optimalt med högt tryck och intensitet. Hon sköte fågel på ett galant sätt. Det var en hund som gav fågel i säcken! Hon har haft två kullar, vilka båda har gett duktiga avkommor. Fixa lämnade oss vårvintern 2018 för ny äventyr bland tjädrar och orrar i de sälla jaktmarkerna.

  • Suhlegan Sun Run Codee

Codee kom till oss 2003. Redan tidigt insåg vi att detta var ett ämne utöver det vanliga. Det som utmärkte Codee var hans höga jaktlust och viltfinnarförmåga. 2006 blev han vinnare av Scandinavian Breton Championship. Codee hade en mkt bra mentalitet. Han är använd i avel i Norge och i kombination med vår egen Fixa samt en annan tik i Sverige, det har blivit duktiga hundar efter honom. I kullen i Norge fick flera 1:a på jaktprov, kullen med Fixa visade sig vara riktigt duktiga viltfinnare, tiken Fiffi har fått 1 ökl och 2skl (vinnarklass). Sedan sommaren 2016 finns han inte med oss längre.

  • Red Garlic Vanilla

Talangen R.G vanilla fick D höft och flyttade till Kristinas syster, där hon nu är en uppskattad familjemedlem och toppenduktig jakthund med fantastisk stil i fågelarbeten.

  • Red Garlic Xante

Vi tog Xante vid 3 års ålder, hon hade många fina kvalitér, men tyvärr var hennes ståndegenskaper inte tillräckligt bra. Hon fick flytta till  en härlig familj som sällskapshund. Hon jagar numera i de sälla jaktmarkerna.