Tindra är dräktig

I kväll var vi med Tindra på ultraljud och hon bekräftades vara dräktig, trevligt att kunna se hjärtljud och få bevis på att fostren är friska.

Valpar beräknas födas 10 mars och levereras i början på maj.

Vill du ha en stark jaktkamrat som söker med god kontakt och har grym viltfinnarförmåga är valp efter Tindra (Suhlegan Rheta) och Scott (Gribskoven`s Sleipner) ditt självklara val.

Tindra är efter amerikanska topphunden Touch of Bourbon Little Chug som har gjort stort avtryck på amerikanska jaktprov (fieldtrialdatabase). Chug är Amerikansk Fieldchampion och vinnare av International Shooting Dog Championship. Tindra har mycket bra höfter (HD A) med högt HQ. Tindra har fin mentalitet, är en mycket bra jägare och duktig apportör.

Tindra sköter sig bra. Ett gäng rapphöns lättar långt uppe till höger men Tindra vet att fågel ligger kvar i enriset.

Scott är en arbetsmaskin som jagar med god kontakt. Han är efter framgångsrika danska linjer. Vår senaste kull med Nova var med Scott och dessa avkommor har visat sig vara mycket bra (se jaktprovskritik Snöfjällets Choklad) med god hälsa och fina höfter.

Låter det intressant hör av er till magnus.larsson@pitea.se