Fältprov

Nu har vi varit på vårt första jaktprov på fält, Långtora, Enköping. Lexie (Snöfjällets choklad) lånade sonen ut till oss för två veckor sedan för träning. Väl på provet gick hon mycket bra båda dagarna. Tyvärr ingen fågelsituation på lördag, på söndag fick hon i andra släpp ett godkänt fågelarbete utan resning. Vi beslutade att ta ett 2:a pris i ukl efter 30 min fastän hon aspirerade på 1:a pris om hon skulle visa resning?. Anledningen var vår långa resa hem. Tindra (Suhlegan Rheta) gick hårt båda dagarna, möjligheten fanns efter första släpp att nå 1:a pris ökl på lördag, andra släppet fick hon ett godkänd fågelarbete med resning och apport. Tyvärr tände hon till lite väl mkt resten av släpptiden, blev lite olydig? vilket inte fungerar så bra på fältprov?. Det blev ett 3:e pris i ökl? för denna härliga dam. Självklart är vi mycket nöjda och har lärt oss massor om fältprov.